Uutiset

Työkoneet

YIT ja Agnico Eagle Finland sopimukseen

YIT on allekirjoittanut urakkasopimuksen Agnico Eagle Finland Oy:n kanssa Kittilän kultakaivoksen Rimpin alueen syväosien tunneleiden rakentamisesta. Urakkasopimus pitää sisällään rakennettavien työtunneleiden louhinnan ja lujitustyöt. Tunnelien rakennustyöt alkavat vuoden 2018 alussa ja päättyvät vuonna 2021. Urakan kokonaisarvo on noin 35 miljoonaa euroa, ja se kirjataan vuoden 2017 viimeisen neljänneksen tilauskantaan. Lisäksi sopimukseen liittyy optio laajuuden kasvattamisesta urakka-aikana.

YIT:n ja Agnico Eagle Finland Oy:n tavoitteena on kehittää yhteistoiminnallinen urakkamuoto, joka otetaan osaksi toteutusta ja josta jatkokehitetään yhdessä kaivokselle uusi toimintamalli.

”Vaativan hankkeen toteuttaminen vaatii osapuolilta erinomaista yhteistyötä. Yhteistoiminnallisessa urakkamuodossa tavoitteet ovat yhteisiä, mikä kannustaa tehokkaaseen työhön ja onnistuneeseen lopputulokseen”, kertoo yksikönjohtaja Petri Saarinen YIT:ltä.

Agnico Eagle Finland on kanadalaisen kaivosyhtiön suomalainen tytäryhtiö, joka operoi Kittilässä Euroopan suurinta kultakaivosta. Vuonna 2006 alkanut kaivostoiminta jatkuu näillä näkymin 2030-luvun puoliväliin saakka. Yhtiö tuottaa vuodessa noin 200 000 unssia eli 6 000 kiloa kultaa.

Lue seuraavaksi