Valmistautumista tulevaan

Päivä alkaa taas pian pidetä eikä lopulta ole montaa kuukautta aikaa kun taas tulevan kesäkauden maarakennusurakat alkavat, toiset aiemmin, toiset myöhemmin. Hiljainen hetki on sopivaa aikaa keskittyä tulevan kauden suunnitteluun ja muuhun valmistautumiseen, kuten kaluston valmistamiseen kiireisen kauden haasteisiin.

Juha Kuusjärvi

Toimituspäällikkö, työkoneala

Konepörssi

Tuleviin haasteisiin vastauksia tuntui olevan haussa kovasti Maxpossa, sillä kauppa kävi siellä ahkerasti. Virinnyt kaupankäynti näkyy myös tilastoissa. Teknisen Kaupan tämän vuoden kolmannen neljänneksen markkinakatsauksessa kerrotaan yhdistyksen jäsenliikkeiden myynnin kasvaneen reilulla prosentilla edellisen vuoden vastaavaan verrattuna. Vauhdikkainta kasvu, liki kuuden prosentin kasvulukemalla, on ollut rakennusalan tuotteilla. Myös koko alkuvuosi on ollut selkeää myynnin kasvua teknisellä alalla ja selkeimpiin kasvajiin kuuluvat rakentamisen koneet.

Väyläverkon korjausvelan pysäyttäminen on yksi valtion kärkihankkeita ja lupaa töitä osaltaan maarakentajille. Liikennevirasto selvittää ongelmallisimpia kohtia väylillä parhaillaan käynnissä olevan, yrityksille suunnatun kyselyn avulla. Omat kyselyt ovat maantie- ja rautatieverkon sekä vesiväylien ongelmakohdille. Yksityishenkilöt pääsevät antamaan palautetta oman palautekanavansa kautta. Kyselyt löytyvät Liikenneviraston verkkosivuilta.