Uutiset

Työkoneet

Uudenlainen karttapalvelu verkonomistajien tarpeisiin

HeadPower Oy on julkaissut täysin uudenlaisen karttapalvelun joka mahdollistaa infraverkkojen omistajille paikkatietopohjaisen verkostotöiden sekä niihin liittyvien pöytäkirjojen ja valokuvadokumentaation hallinnan. Tuote on jo tuotantokäytössä useissa sähkö- ja tietoliikenneyhtiöissä joiden kanssa sen toiminnallisuudet on hiottu lopulliseen muotoonsa.

Karttapalvelun pohja-aineistona toimivat Maanmittauslaitoksen taustakartta-, kiinteistöraja- ja osoitteistoaineistot. Aineistot ovat aina tuoreet ja automaattisesti ajan tasalla. HeadPower Karttapalvelusta tekee uniikin se, että käyttäjien on mahdollista lukea sen kartan päälle omia verkkokarttoja, taustakarttoja tai Point-of-Interest (POI) -pisteitä eri tasoina ja joiden näkyvyyttä verkkoyhtiö voi hallita jakamalla niiden käyttöoikeuksia myös muille tahoille kuten esimerkiksi verkostourakoitsijoille.

Karttapalvelun avulla infraverkonomistaja pysyy hyvin ajan tasalla siitä, missä eri työkohteita on työn alla, mikä niiden status on ja pystyy seuraamaan usean urakointiyhtiön toimituksia samalla kartalla. Uusia pöytäkirjoja voidaan myös helposti perustaa kartalle tarpeen mukaan. Karttapalvelun käyttäjä taas löytää helposti työkohteelle sijaintitoiminnon avulla ja hyödyntämällä kartalla näkyvää työmassaa urakoitsijat voivat optimoida ajoreittejään.

Sovellus on päätelaiteriippumaton pilvipalvelu. HeadPower Karttapalvelu toimii niin älypuhelimilla, tableteilla kuin perinteisillä tietokoneillakin.

Lue seuraavaksi