Urakkanupit pakollisiksi pitkiin yhdistelmiin.

Liikenneministeriön esityksen mukaan Suomessa sallittaisiin syksystä lähtien yli 25,25 metriä pitkät ajoneuvoyhdistelmät. Julkisuuteen tuodusta esityksestä oli kuitenkin unohtunut merkittävä pykälä, joka koskee auton ohjauslaitteitten vaatimusta.


Ministeriön mukaan yli 25,25 metriä pitkän yhdistelmän vetoauton ohjauspyörässä on käytettävä kääntämistä helpottavaa nuppia. Mikäli yhdistelmässä on enemmän kuin kaksi niveltä, on nuppeja oltava kaksi tai kolme.

”Pitkän yhdistelmän käsittely ahtaissa risteyksissä ja liikenneympyröissä edellyttää laajoja ja nopeita ohjausliikkeitä, jotka vaativat nupin käyttöä. Kolminivelisissä yhdistelmissä saattaa yksi nuppi joutua liian kovalle rasitukselle, joten niissä näitä niin sanottuja urakkanuppeja on oltava kaksi tai joissain tapauksissa jopa kolme kappaletta”, kertoo ministeriön teknisen osaston asiantuntija Hjalmar Styrknop.

Vaatimus urakkanuppien käytöstä lisätään lakiin ennen syksyä. Tarkemmat tekniset vaatimukset ovat vielä työn alla, mutta Trafi julkaisee ne kunhan nuppeja on riittävästi testattu. Testejä varten Trafi hakee vapaaehtoisia raskaiden yhdistelmien kuljettajia, jotka voisivat testausta suorittaa.  Vapaaehtoiset voivat ilmoittautua Konepörssin toimituspäällikölle sähköpostilla osoitteeseen jussi.mikkola@koneporssi.com.