Uutiset

Työkoneet

Telian uusi IOT-palvelu säästää polttoainetta

Neste on ollut mukana Telian kanssa kehittämässä ympäristöä säästävää palvelua.

Telia toi toukokuun alussa markkinoille logistiikka-alalle kehitetyn Telia Connected Vehicle -palvelun, joka tuo älyn raskaaseen kalustoon ja auttaa muun muassa ekologisen ajotavan edistämisessä. Täysin uudenlainen digitaalinen alusta auttaa raskaan liikenteen toimijoita vähentämään polttoaineen kulutusta jopa 12 prosenttia.

Telia on kehittänyt raskaan liikenteen toimijoille digitaalisen alustan, jonka päälle voidaan rakentaa uudentyyppisiä palveluita logistiikka-alalle. Telia Connected Vehicle -alusta perustuu Telian Fältcom-ratkaisuun, josta yhtiöllä on yli 20 vuoden kokemus julkisen liikenteen puolelta.

”Uuden palvelukokonaisuutemme kehittämisessä on ollut mukana useita logistiikka- ja palveluyrityksiä, kuten esimerkiksi Neste. Pyrimme heidän kanssaan luomaan alalle täysin uudenlaisia palveluita, jotka samanaikaisesti tehostavat toimintaa ja säästävät sekä kustannuksia että ympäristöä”, sanoo Telian IoT-myynnistä vastaava Kalle Mehtola.

IOT-pohjainen ratkaisu

Uudet verkkoteknologiat, kuten 5G, mahdollistavat uudenlaiset älyratkaisut esimerkiksi rekoissa ja varastoissa. Telia Connected Vehicle -palvelu tarjoaa merkkiriippumattoman IoT-ekosysteemin raskaan liikenteen optimointiin. Ratkaisuun liitetyissä rekoissa jokaisella kuljettajalla on ohjaamossa yksi näyttö, jolta hän voi seurata reaaliaikaisesti muun muassa polttoaineen kulutusta ja saada ajoneuvoon ja ympäristöön liittyviä tietoja.

”Seurannan avulla on säästetty jopa kymmenen litraa polttoainetta sataa kilometriä kohti, eli kustannussäästö on merkittävä. Samalla ympäristön kuormitus vähenee”, Mehtola kertoo.

Uusia palveluita tuodaan logistiikka-alan toimijoille kattavan palveluekosysteemin kautta. Suurin osa Telian tarjoamista palveluista on IoT-pohjaisia ja ne saadaan päivitettyä pilven yli. Käyttöönotto on helppoa ja yksinkertaista.

”Telian vahvuudet ovat datan turvallisessa välittämisessä ja käsittelemisessä, ja asiakkaidemme toiminnan digitalisointi on osa ydinliiketoimintaamme. Logistiikka-ala tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia uusille innovaatioille ja kehityshankkeita viedään tällä hetkellä vauhdilla eteenpäin tiiviissä yhteistyössä alan kärkitoimijoiden kanssa”, Mehtola summaa.

Lue seuraavaksi