Uutiset

Kuljetuskalusto

Suunniteltu yhden pysähdyksen taktiikka Raskasparilla

Formulakilpailuissa pyritään tekemään kaikki yhdellä pysähdyksellä ja mahdollisimman nopeasti. Raskaalla kalustolla voi toimia samankaltainen periaate. Tämän ajatuksen Raskaspari oy:n yrittäjät Jyrki Hakkarainen ja Kalle Salonen ovat saaneet myös käytännön toteutukseen. Vuonna 2009 Mikkelissä paikallisena Volvo huoltokorjaamoedustajana aloittanut Raskaspari toimii nykyään myös Iisalmessa, Joensuussa, Kotkassa ja Kouvolassa. Kahdessa viime mainitussa paikassa Raskasparille kuuluu myös Volvo kuorma-autojen Kymen alueen myyntiedustus. Tutustuimme Raskasparin Mikkelin korjaamon arkeen.

Puuauto stopilla

Puuautoksi varusteltu neliakselinen Volvo FH750 ajaa Raskasparin hallin ovista sisään Mikkelissä. Sitä ennen yhdistelmän viisiakselinen perävaunu on peruutettu viereiseen ruutuun jarruremonttiin. Volvon ohjaamo kipataan määräaikaista huoltoa varten. Ajanvaraus on tapahtunut edellisen huoltokerran jälkeen viikkoja aiemmin. Kuljetusyrittäjä on ottanut kernaasti vastaan Raskasparin ehdotuksen perävaunun jarruremontin tekemisestä vetoauton huollon yhteydessä. Ei tarvitse kärryn jarrujen vuoksi erikseen ajaa taas Mikkeliin.

Monta toimenpidettä samalla huoltokerralla

”Tässä kiteytyy koko huolto- ja korjausliiketoimintamme. Satuitpa sopivasti paikalle”, toteaa Jyrki Hakkarainen iloinen ilme kasvoillaan. Jyrki tarjoaa vielä lausahduksensa

Puutavaraperävaunun jarruremontin jälkeen uudet talvirenkaat alle ja taas hakemaan kuormaa.

päälle makkaraa. Ihan tavallinen arkipäivä Raskasparin Mikkelin hallissa ei taida olla meneillään. Teemapäivän aihe on renkaat. Talvirenkaat vaihdetaan myös siihen samaiseen puuyhdistelmään, kun kerran halliin on ajanut.

”Akseleiden ja pyöränkulmien suuntien tarkistukset kannattaisi tehdä kerran vuodessa, suosittelisin puuautoille pariinkin kertaan vuodessa. Kovissa ajotehtävissä tulee aina iskuja ja suuntaukset saattavat sen jälkeen heittää”, sanoo huoltopäällikkö Jan-Markus Heikkinen puutavara-auton vierellä. Epätasaisesti kulunut renkaan pinta voi estää muuten ehjän renkaan rungon pinnoitusmahdollisuuden. Jan-Markus ei anna tarkkaa lisäkulutuslukemaa sadalle kilometrille, mutta sanoo tietokoneen kertovan suoraan kulutuslukemat ennen ja jälkeen pyöränsuuntauksen. Ero voi olla jopa kymmenen prosenttia. Akseleiden ja pyörien suuntaamisen tarkistaminen ja mahdollinen tarvittava korjaaminen voi säästää polttoainetta.

Raskasparin toiminta on laajentunut

Raskaspari on yrityksenä lisännyt toimipisteitä ja palveluja perustamisensa jälkeen.

”Olemme panostaneet alueelliseen tarpeeseen. Metsäkorjuu on merkittävässä osassa Itä-Suomessa. Mikkeliin saimme juuri Komatsun metsäkoneiden edustuksen. Puutavara-autoilijoita meillä asiakkaina jo onkin ja osalla on oma tai kumppanin kanssa metsäkoneena Komatsu, palvelemme samaa asiakasta auto- ja konepuolella”, kertoo Raskasparin toimitusjohtaja Kalle Salonen ja jatkaa ”kun Volvon huoltotoiminta siirtyi Raskasparille 2009, silloin voittivat kaikki. Samaa uskon tapahtuvan Kymen alueen Volvo kuorma-autojen myynnissä. Hyvin on Kotkassa ja Kouvolassa kaupankäynti lähtenyt liikkeelle”.

Raskasparin Mikkelin huoltopäällikkö Jan-Markus Heikkinen osallistui rengaspäivään asiakkaiden kanssa.

Koulutus on avainasioita

Raskasparilla on hyviä kokemuksia asentajien oppisopimuskoulutuksesta. Se on ollut toimiva tapa opiskella ammattilaiseksi. Koulutuksen aikana on luonnollisesti päässyt tutustumaan Raskaspariin työnantajana. Moni on jäänyt oppisopimuksen loputtua suoraan vakituiseksi työntekijäksi. Volvo Trucks Academyn sähköinen oppimisympäristö saa myös kiitosta. Esimerkiksi koulutus Volvon tai Renaultin uusiin automalleihin tapahtuu ensin teoriassa sähköisessä ympäristössä. Kun teoriaa on käynyt riittävästi läpi, Vantaalla Volvo Finland ab:n tiloissa pääsee konkreettisesti harjoittelemaan uusien mallien asennustöitä. Kuulostaa yhtä hyvältä kuin Raskasparin suunniteltu yhden pysähdyksen taktiikka.

Verkossa

www.raskaspari.fi

www.volvotrucks.fi

Lue seuraavaksi