Rammer 3288E on alkutuotannon tehonyrkki

Olli Päiviö

Yksi Senkkerin kiviainestehtaalla Tuusulassa toimivista urakoitsijoista on Suomen Räjäytyslouhinta Oy, joka hankki vastikään ylisuurten rikotukseen Suomen ensimmäisen ExcellenceLine-perheen Rammer 3288E -iskuvasaran. Toimitusjohtaja Jyrki Peltolan mukaan hänen yrityksensä työskentelee Seepsulassa louhinnasta vastaavan Orica Finland Oy:n aliurakoitsijana hoitaen niin porausta, panostusta, räjäytystä kuin kiven rikotustakin.

Suomen Räjäytyslouhinta Oy toimii Seepsulan kiviainestehtaalla Orica Finlandin aliurakoitsijana ja vastaa porauksesta, räjäytyksestä ja ylisuurien rikkomisesta.

Moderni murskauslaitos toimii täydellä teholla, joten minkäänlaisiin seisokkeihin tuotannon alkupäässäkään ei ole varaa. Koneet ja laitteet pidetään iskukunnossa ja uusin teknologia on aina tervetullutta tuotannon eri vaiheisiin. Tätä uusi Rammerkin edustaa. Seepsulan lisäksi Suomen Räjäytyslouhinta toteuttaa kohteita myös muualla. Yrityksellä on yhteensä kuusi omaa poralaitetta ja niiden lisäksi kaksi aliurakoitsijaa poravaunuineen on työllistettynä.

”Hyvä suunnittelu on kaiken alku ja juuri. Riittävällä peittämisellä ja huolellisuudella päästään parhaaseen lopputulokseen. Jokaisen pitää myös tietää mitä tekee ja miksi. Panostajasta konekuskiin on ammattitaidon ja asenteen oltava kunnossa”, aloittaa Jyrki Peltola. Suomen Räjäytyslouhinta onkin vuosien mittaan toteuttanut varsin vaativia louhintatöitä. Referenssilista on pitkä ja vaikuttava.

”Keilaniemessä olen ollut SRV Infra Oy:n räjäytystyönjohtajana ja siellä olemme vilkkaan liikenteen seassa irrottaneet varmaan noin 350 000 kuutiometriä neljän vuoden aikana. Räjäytyksiä on ollut noin 1 500 ja homma jatkuu siellä vieläkin.”

Elokuun alussa alkamassa oli myös metrolinjan päällä tehtävä, noin 16 000 kuutiometrin vaativa kohde. Yksi Suomen Räjäytyslouhinnan erikoisosaamisalueista on irtiporaus, jota tehdään yhteistyössä Louhinta-Ässät Oy:n kanssa. Irtiporaus on Peltolan mukaan paras menetelmä, kun halutaan louhia esimerkiksi rakennuksessa kiinni olevaa kalliota. Yrityksen nettisivujen mukaan irtiporaus onkin erityistä huolellisuutta vaativa menetelmä. Sitäa hyödynnetään esimerkiksi silloin, kun louhitaan kalliota, jonka päälle on perustettu rakennus. Irtiporaamalla railo rakennuksen ja kallion väliin, voidaan kalliota räjäyttää tai louhia ilman, että räjäytyksestä tai louhinnasta aiheutuva tärinä rasittaa rakennuksen rakenteita.

”Valmistamme irtiporauksen erikoisvälineet hyvin pitkälle itse. Myös laitteet on räätälöity itselle sopiviksi. Esimerkiksi Rantatunnelissa olimme tekemässä Tero Nikkisen (Louhinta-Ässät) kanssa reilun 2 000 neliömetrin kokoisen irtiporausurakan. Yhteistyössä onnistuu laajatkin kokonaisuudet”, selittää Peltola. Edellä mainitussa Keilaniemessä on myös tehty tuhansia neliöitä irtiporausta louhinnan lähellä olevien tärinäherkkien kohteiden takia.

Seepsulassa on siirrytty kahden penkan louhintaan. Suomen Räjäytyslouhinnan uusimmat poralaitteet ovat varustettu melusuojauksilla eli Jyrkin termein mölykopilla (NoiseGuard). Uusin poravaunuista on DX800i (kuvassa etualalla). Reikien paikannus onnistuu 3D-laitteiston ja GPS:n avulla.

 

Kahta penkkaa

Jyrki Peltola (38 v) toimii myös Seepsulassa räjäytystyön johtajana. Henkilökuntaa alueella on hänen lisäkseen viisi. Jyrkillä on erittäin pitkä kokemus alan töistä. Porarina hän aloitti jo vuonna 1997 ja työt ovat olleet akselilla Joensuu-Hanko, pääosin tietenkin pääkaupunkiseudulla.

”Vuonna 2003 perustin oman toiminimen ja ensimmäinen oma poravaununi oli Tamrock 400. Kuljettiin työmaita ja vuonna 2011 kalustoa oli kertynyt sen verran paljon, että perustin osakeyhtiön”, jatkaa Peltola.

Vaimo Päivi on hänkin ylipanostaja koulutukseltaan, joten perhepiirissä on vankka louhinnan ammattitaito. Päivin poika Tuomas työskentelee jo hänkin irtiporarina, mikä

RD3 (RamData 3) ei enää vaadi tietojen lukemista työmaalla. Pilvipalvelun kautta vasara on jäljitettävissä myös Googlen karttapalvelussa.

vahvistaa yrityksen omaa osaamista entisestään.

”Minulla on erittäin ammattitaitoiset ihmiset töissä niin täällä Seepsulassa kuin muissakin kohteissa. Tosin näiden ykköstyöntekijöiden valikoitumiseen varmasti vaikuttaa se seikka, että käytämme runsaasti aikaa, kun uusia rekrytointeja tehdään. Omaa henkilökuntaa on kaikkiaan yhdeksän ja aliurakoitsijoiden kanssa noin 15 tilanteesta riippuen”, sanoo Peltola.

Seepsulassa porausta tehdään Sandvikin kalustolla, nyt aamuseitsemästä noin viiteen kuuteen iltapäivällä. Alussa porattiin 27–29 metrin reikää, mutta nyt on siirrytty kahden penkan louhintaan. Reikäpituus on 12–15 metriä. Poravaunuja on käytössä kolme, jolloin mahdollisia seisokkitilanteita hallitaan lievän ylikapasiteetin ansiosta ilman paineita.

”Rajoitamme nyt kahden penkan louhintaan siirryttyämme tärinöitä entistä paremmin. Myös fragmentaatio on paljon parempaa kuin aiemmin. Kaksi kertaa viikossa on räjäytys ja kentän koko on sellaiset 15 000–20 000 kuutiometriä.”

Ensimmäinen laatuaan

Noin 2 500 kiloa painava ja peruskoneisiin 26-42 tonnia sovitettavissa oleva Rammer 3288E on kiinnitetty Seepsulassa Doosan DX300 -kaivukoneeseen. Se edustaa yrityksen vanhinta konekantaa. Peltola suunnitteleekin parhaillaan peruskoneen vaihtoa uuteen. Kyseessä on Suomen Räjäytyslouhinnan kolmas Rammer-merkkinen iskuvasara. Vaihdossa meni Rammer 88.

Marakonin huollon toimivuus on tullut monta kertaa todettua. Saan avun nopeasti ja se on ammattitaitoista. Myös myyjä on aktiivinen ja kyselee toimituksen jälkeenkin tuntoja ja fiiliksiä”, lähettää Peltola terveiset Marakonin Juhani Rannikolle. Miehen mukaan Rammeriin on helppo luottaa, sillä murheita ei niiden kanssa juuri esiinny.

Suomen Räjäytyslouhinnan toimitusjohtaja Jyrki Peltola (oik.) kertoo, että yrityksessään on tärkeää aina soveltaa uusinta tekniikkaa. Uuden Excellence-perheen Rammer 3288E oli tärkeätä saada heti tuoreeltaan käyttöön. Tehokas vasara on osoittanut, että täyttää paikkansa Seepsulan kiivaassa rytmissä. Jasper Kultasella on Peltolan mukaan juuri oikeanlainen asenne kiven rikkomiseen. Täysin pystymetsästä vasarahommat aloittanut nuorimies kehittyi nopeasti tehokkaaksi kivenrikkojaksi.

”Tämä ylisuurten rikotus tuli tässä mittakaavassa kuvaan mukaan täällä Seepsulassa. Oman koneen lisäksi rikotuksessa on Laitilan Linnee Oy:n yksikkö, jota kuljettaa yhtiön toimitustusjohtaja Tatu Lehmuskoski itse.”

”Meillä reseptit ovat kyllä oikein hyvällä tolalla nyt. Se, ja kahteen penkkaan siirtyminen, pitää ylisuurten määrän kohtuullisella tasolla. Ehdimme hyvin rikkomaan räjäytysten ja lastauksen tahdissa kaikki valmiiksi.”

Uudessa Rammer Excellence-sarjassa käyttöön otettu RD3 (RamData 3) ei enää vaadi tietojen lukemista työmaalla. Pilvipalvelun kautta vasara on jäljitettävissä myös Googlen karttapalvelussa.

SRV Infra Oy:n työmaalla Keilaniemessä vilkkaan liikenteen seassa on irrotettu noin 350 000 kuutiometriä neljän vuoden aikana. Jyrki on toiminut sielläkin räjäytystyönjohtajana.

”Emme ole vielä ehtineet hirveästi hyödyntämään tätä etähallintajärjestelmää, mutta jatkossa tulemme ottamaan siitä täyden hyödyn irti. Haluamme tässä yrityksessä olla teknologian huipulla ja meille sekä Seepsulallekin on tärkeää olla tien näyttäjä. Esimerkiksi uusi Rammer 3288E on ensimmäinen Suomeen myyty ExcellenceLine-iskuvasara. Samoin hankimme Sandvikin ensimmäisen i-sarjalaisen poravaunun melusuojauksella”, toteaa Peltola.

”Olen tässä vuosien mittaan katsellut eri kuljettajia vasaratöissä ja tullut siihen tulokseen, että hyvällä vasaramiehellä on oikeanlainen hermorakenne. Oikean lyöntikohdan löytäminen kivestä tulee itsestään selväksi ammattimiehelle. Ja jos ei tule, kannattaa vaihtaa työtehtävää. Itse pystyn tuuraamaan vasarakoneessa kaksi päivää, se on maksimi”, naurahtaa Peltola lopuksi.

Rammer 3288E lyhyesti

ExcellenceLine-sarjassa vasaran ulkonäkö on mennyt uusiksi. Heijastimet sivulla antavat paremman näkyväisyyden työmaalla. RamData 3 on tiedonkeruujärjestelmä, joka toimii nyt ”online”. Se kerää tietoa vasaran käyttötunneista, iskusarjoista ja olosuhteista. MyFleet-palvelun kautta pystyy seuraamaan myös huollon tarvetta ja tehtyjä huoltoja. GPS-paikannus on sekin uudessa RamDatan versiossa.

Huollettavuuteenkin on tehty muutoksia. Alateräholkki on käännettävissä, mikä lisää sen käyttöikää. Holkki on myös helpommin vaihdettavissa. Typpiakun paine on tarkistettavissa sivusta, mikä helpottaa kenttäolosuhteissa toimimista.

Vanhasta mallista tuttu ominaisuus on muun muassa vaimennettu ja vahvistettu erikoisvalmisteinen kotelo, joka kestää erittäin kovaa käyttöä ja vähentää korjaustarvetta. RamValve suojaa vasaran hydrauliikkaa. Tyhjäiskun esto on sekin käyttäjien arvostama ominaisuus. Huollon tarvetta kentällä vähentää myös kalvoakku, joka minimoi vuodot. Vidat-sideruuvit ovat edelleen vasarassa kestävyyttä parantamassa. Vasara on helposti käännettävissä vasen- tai oikeakätiseksi.

Lue myös: Seepsula on täyden palvelun kiviainestalo.