Räjähteetön AutoStem-louhintapatruuna

AutoStem

Räjähteetön AutoStem-louhintapatruuna on helppokäyttöinen ratkaisu kaikessa louhinnassa. Panos asetetaan porareikään ja laukaistaan sähkösytytyksellä. Laukaisutapahtumassa kemiallinen reaktio vapauttaa korkeapaineista kaasua. Energiateholtaan patruuna vastaa perinteistä dynamiittia. Kaasun porausreiässä muodostama paine halkaisee kiven tehokkaasti ja hallitusti ilman tärinää ja myrkyllisiä kaasuja.

AutoStem-patruuna ei vaadi etutäytettä lainkaan, vaan sen patentoitu rakenne tiivistää porareiän automaattisesti laukaistaessa. Näin säästyy työaikaa, kun täytesoraa ei tarvitse kantaa paikalle eikä valuttaa reikään.

Kaksi vaihtoehtoa

AutoStem I-patruunan halkaisija on 32 mm ja se vaatii 34 mm porareiän. Näitä on eri kokoisia, 40–100 g, ja patruunan tehoa on mahdollista lisätä tehostinpatruunalla tarpeen mukaan. Siksi sen käyttö on joustavaa joka tilanteessa.

AutoStem II (kuvassa alla) on molemmista päistä tiivistävän louhintapatruuna, jonka halkaisija on 43 mm ja se vaatii 45 mm porareiän. Siitä on myös useita kokoja 150–300 g. Tiivistämisominaisuuksiensa ansiosta sitä voidaan käyttää myös läpiporatuissa rei’issä. AutoStem II-patruunoita voidaan liittää yhdyskappaleilla peräkkäin, jolloin saadaan pitkäkin porareikä panostettua helposti yhdellä kangella.