Uutiset

Työkoneet

NRC Group ja VR Track yhdistävät voimansa

Norjalainen NRC Group ja VR Track yhdistävät toimintonsa muodostaakseen Pohjoismaiden suurimman raideinfraan keskittyvän yhtiön. Yhtiöstä muodostuu vahva toimija läpi koko arvoketjun ja sillä on vahva asema sekä Norjan, Ruotsin että Suomen houkuttelevilla markkinoilla. Uuden yhtiön palveluksessa tulee työskentelemään yli 2 450 työntekijää ja sen vuosittainen liikevaihto tulee olemaan yli 600 miljoonaa euroa.

Uusi yhtiö muodostuu, kun yksityinen yhtiö NRC Group, jonka pääkonttori sijaitsee Oslossa ja joka on listattu Oslon pörssissä, ostaa VR Groupin tytäryhtiön VR Trackin. Sekä NRC Groupilla että VR Trackilla on vahva jalansija oman kotimaansa markkinoilla, ja molemmat ovat kasvattaneet ja laajentaneet toimintaansa Ruotsiin.

Rolf Jansson ja Øivind Horpestad.

”Tavoitteemme muodostaa VR Trackistä johtava pohjoismainen raideinfratoimija toteutuu tämän järjestelyn kautta. NRC Groupin ja VR Trackin liiketoiminnat täydentävät toisiaan sekä maantieteellisesti että palvelujen osalta. Osana kauppahinnan maksua VR Groupista tulee NRC Groupin suurin omistaja”, kertoo VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson.

”Tämä on tärkeä virstanpylväs yhtiöidemme historiassa. Meidän alallamme koolla on väliä. Kokomme kaksinkertaistuu ja parannamme kilpailuasemaamme viitoittaen tietä jatkuvalle tasaiselle kasvulle”, sanoo NRC Groupin toimitusjohtaja Øivind Horpestad. Hän jatkaa tehtävässään yrityskaupan jälkeen.

Kasvumarkkinat

Liikenneinfrastruktuuri, mukaan lukien ratainfra, on ratkaisevan tärkeää nyky-yhteiskuntien kehittymiselle ja menestymiselle. Kaikki Pohjoismaat investoivat voimakkaasti uusiin rautatie-, metro- ja raitiovaunuyhteyksiin osana pyrkimyksiään rakentaa ympäristöystävällisempiä ja kestävämpiä liikennejärjestelmiä. Toiminnan laajuuden ja synergian kasvaessa uusi yhtiö on suotuisassa asemassa hyödyntämässä tätä myönteistä markkinakehitystä.

”Kaksi yritystämme täydentävät toisiaan markkina-aseman, kapasiteetin ja osaamisen osalta. Tarjoamme suunnittelu-, rakennus-, kunnossapito- ja ympäristöpalveluita arvoketjun kaikilla osa-alueilla, mukaan lukien maanrakennustyöt ja raiteet sekä turvalaite-, sähkö-, tietoliikenne- ja liikenteenohjausjärjestelmät. Uusia mielenkiintoisia mahdollisuuksia syntyy koko ajan lisää. Lisäksi uusi yhtiö keskittyy jatkossa vielä vahvemmin yhteiskuntavastuuseen liittyviin asioihin”,toteaa Horpestad.

Yrityskaupan jälkeen VR Group on NRC Groupin suurin osakkeenomistaja omistaen noin 18,3 prosenttia yhtiön osakkeista. VR Track saa NRC Groupin standardien mukaisen uuden nimen ja brändin.

”Me VR Groupilla olemme erittäin innoissamme meille tarjoutuvista mahdollisuuksista tämän uuden yhtiön suurimpana osakkeenomistajana, ja aiomme ottaa aktiivisen roolin yhtiön jatkuvassa kehittämisessä, todennäköisesti hallitusjäsenyyden myötä”, Jansson jatkaa.

Yhdistyminen ei vaikuta välittömästi tai suoraan VR Trackin toimintoihin Suomessa ja Ruotsissa. Pidemmällä aikavälillä syntyy uusia mahdollisuuksia yhteistyöhön maiden välillä ja työntekijöille voi avautua uusia uramahdollisuuksia. Myös raskas- ja erikoiskalustoa saadaan hyödynnettyä monipuolisemmin.

Lue seuraavaksi