Uutiset

Kuljetuskalusto

Neste MY uusiutuvaa dieseliä saa nyt myös Lahdesta

Lahtelainen energia-alan yritys Lahti Energia on matkalla kohti puhtaampaa tulevaisuutta myös liikennepolttoaineissa. Yritys on ottanut käyttöönsä 100 %:sti jätteistä ja tähteistä valmistettavan Neste MY uusiutuvan diesel™ -polttoaineen ensimmäisten joukossa Lahdessa, jonne Neste on laajentanut tuotteen saatavuutta. Lahti Energia voi saavuttaa Neste MY uusiutuvan dieselin käytöllä jopa 90 % pienemmät kasvihuonekaasupäästöt verrattuna perinteiseen fossiiliseen dieseliin.

“Olemme siirtymässä tuotannossamme kovaa vauhtia fossiilisista polttoaineista uusiutuviin. Neste MY uusiutuva diesel on meille kaivattu ratkaisu erityisesti sellaiseen erityiskalustoon, johon ei ole saatavissa sähkö- tai kaasuversiota. Sen avulla saamme kertaheitolla noin puolet olemassa olevista ajoneuvoistamme vähäpäästöisiksi ilman kalustohankintoja”, kertoo Lahti Energian ympäristö- ja turvallisuuspäällikkö Eeva Lillman.

“Neste MY uusiutuva diesel antaa lisää vaihtoehtoja ajoneuvohankintoihimme, koska jatkossa voimme hankkia myös dieselkalustoa sen täyttäessä vähäpäästöisen strategian mukaiset tavoitteemme. Saavutamme tuotteen käytöllä päästövähennyksen, joka vastaa 30 auton poistamista tieliikenteestä vuodeksi. Tämä on huomattava luku, sillä ajoneuvoja meillä on käytössä yhteensä 63”, Lillman jatkaa.

“Olemme erittäin iloisia voidessamme kertoa Neste MY uusiutuvan dieselin jakelun laajentumisesta Lahden seudulle. Tuote tulee myyntiin Taukotuulen Neste-asemalle, joka on hyvien liikenneyhteyksien ja monen suomalaisen mökkimatkan varrella. Näin joulun tullen polttoaineessa on tärkeää myös sen talvikestävyys. Neste MY:llä voikin ajaa huoletta ympäri vuoden, sillä sen kylmäkestävyys on talvilaatuisena -34 °C”, lisää Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen Suomen toiminnoista vastaava johtaja Sam Holmberg.

Lue seuraavaksi