Uutiset

Kuljetuskalusto

Mäkinen varmisti Sisullaan ratamestaruuden Pembreyssä

Mad-Croc Racingin Mika Mäkinen on Britannian avoimen ratakuorma-autojen BTRC (British Truck Race Championship) -sarjan mestari. Mäkinen varmisti mestaruutensa komeasti nousemalla viikonlopun neljännessä ja viimeisessä lähdössä viimeisestä lähtöruudusta voittoon. Mäkinen oli tyytyväinen, kun kauden alussa asetettu mestaruustavoite saavutettiin jo ennen finaaliviikonlopun neljää kilpailustarttia.

”Olihan se hauskaa, kun viimeisestä ruudusta lähdin ja voitin. Mestaruus oli se, jota täältä lähdettiin rohkeasti kotimaisin voimin viime keväänä tavoittelemaan. Sisu toimi loistavasti ja iso kiitos mestaruudesta kuuluu erityisesti luottomekaanikko Kauko Koivistolle. Olemme tehneet Kaken kanssa viisi kautta (2006-2009 ja 2017) yhteistyötä ja jokaisella kaudella olemme voittaneet mestaruuden. Iso kiitos myös koko tiimimme henkilökunnalle. Meidän tavoite oli pitää suomalaiskuljettajien ja Sisun mainetta Britanniassa yllä, ja onnistuimme tavoitteessamme loistavasti”, Mäkinen muistutti.

Mäkisen ja Sisun kauden loppua kohden kiihtynyt vauhti aiheutti keskustelua kanssakilpailijoiden keskuudessa. Mäkinen haluttaisiin siirtää selvästi enemmän viritettyjen kuorma-autojen A-sarjaan.

”Muistutin heitä tuomariston kokouksessa siitä, että luokkajako muodostetaan luokitusmääräysten eikä kierrosaikojen mukaisesti. Saisimme Kaken kanssa Sisusta vieläkin nopeamman, mutta meillä ei ole ollut aikaa testaamiseen, eikä siihen ole ollut edes tarvetta.”

Suomalaiset pärjäsivät

Mad-Croc Racingin Pembreyn viikonlopun kruunu oli jo lauantain avauslähtö, jossa paalupaikalta startannut Mäkinen ja tiimikaveri Sami Ojanen Ivecolla ajoivat komeasti kaksoisvoittoon. Mestaruuden ratkettua paikallinen toimittaja tiedusteli Mäkiseltä, mikä oli hänelle tämän kauden kohokohta?

”Se on edessä vielä kauden viimeisessä kisassa Brands Hatchissä. Kukaan ei ole voittanut viikonlopun jokaista neljää starttia. Sitä aion finaalissa tavoitella”, Mäkinen vastasi. Britannian avoin BTRC -ratakuorma-autosarjan kauden finaaliviikonloppu ajetaan kolmen viikon kuluttua Brands Hatchin moottoriradalla Englannissa.

Ratakuorma-autojen Britannian BTRC-mestaruussarja, Pembrey:

Lähtö 1: 1. Mika Mäkinen Sisu SL250 2. Sami Ojanen Iveco 3. Steve Powell ERF

Lähtö 2: 1. Paul McCumisky Volvo FM12 2. Brad Smith DAF 3. Andrew Fulcher MAN 6. Mika Mäkinen Sisu SL 250

Lähtö 3: 1. Steve Powell ERF 2. Mika Mäkinen Sisu SL 250 3. Tony Smith Sisu SL 250

Lähtö 4: 1. Mika Mäkinen Sisu SL 250  2. Tony Smith Sisu SL 250 3. Adam Bint Volvo

BTRC -sarjan pistetilanne 7/8 osakilpailua: 1. Mika Mäkinen (FIN) 224 2. Tony Smith GBR) 159 3. Adam Bint (GBR) 140 … 12. Sami Ojanen (FIN) 51