Uutiset

Työkoneet

Luumäki-Imatra-ratahankkeen urakka alkaa

Joutsenon ja Imatran tavara-aseman välisen kaksoisraideosuuden itäisen osuuden urakka on alkanut. Marraskuun alussa käynnistynyt urakka valmistuu kesällä 2023.

Tulevan kaksoisraiteen itäinen osuus sijoittuu välille Rauhan asema – Imatran tavara-asema. Urakoitsijana toimii GRK Infra Oy. Urakka on arvoltaan LUIMA-ratahankkeen suurin: urakkahinta on noin 25 miljoonaa euroa. 

”Urakka pitää sisällään itse kaksoisraiteen ja meluesteiden rakentamisen, mutta myös useita siltakohteita. Urakassa rakennetaan Rauhan aseman, Rauhan, Poventsan, Tainionkosken ja Vuoksenniskan alikulkusillat. Lisäksi rakennamme Sienimäen ylikäytäväsillan. Urakassa uusitaan myös Imatran asema nykynormit täyttäväksi. Rakennamme muun muassa uuden korkean laiturin ja hissin sekä porrasyhteyden”, kertoo LUIMA-hankkeen projektipäällikkö Tommi Rosenvall.

Urakassa korjataan myös Asemäen ja Korvenkannan nykyiset alikulkusillat.

Marraskuun alun ensimmäiset työvaiheet

Urakka aloitettiin marraskuun alusta urakkaa valmistelevilla töillä. Koko urakka-alueella tehdään puunpoistoja sekä pintamaiden poistoja. Siltapaikoilla rakennetaan työnaikaisia tukiseiniä. 

”Pahoittelemme, että rakentaminen saattaa aiheuttaa erilaisia häiriöitä ympäristön asukkaille. Marraskuun alussa, viimeistään viikolla 46, aloitetaan yllämainituilla siltapaikoilla pontitustyöt. Työt tehdään pääsääntöisesti arkisin kello 7-18 välisenä aikana ja meluluvan ehtoja noudattaen”, Rosenvall sanoo. 

 

Lue myös: Turun kehätien liittymäjärjestelyjä

Lue seuraavaksi