Uutiset

Kuljetuskalusto

Lujabetonin Järvenpään jättitehtaan tuotanto alkoi

Lujabetonin suurinvestonnin, Järvenpään betonielementtitehtaan rakennus- ja valmistelutyöt ovat edenneet aikataulussaan ja tehtaan tuotanto on käynnistetty. Järvenpään kokonaisarviolta 25 miljoonan euron tehdasinvestointi on Lujabetonin historian suurin. 

Lujabetoni osti Järvenpäässä sijaitsevan perinteikkään Konepajarakennuksen maa-alueineen alkuvuodesta 2018. Erityisesti Luja-Superlaatan valmistuskapasiteetin kasvattamiseen optimoidun tehtaan tuotevalikoimaan kuuluvat lisäksi ontelolaatat, väliseinäelementit, seinäelementit ja kerrostalorakentamisen erikoiselementit. Tehtaan erinomainen sijainti lähellä Suomen tärkeimpiä päämarkkina-alueita on ollut tärkeä kriteeri investointipäätöstä tehtäessä.

Tehtaan tuotanto on aloitettu väliseinäelementtien valuilla joulukuussa 2018. Tehdaspäällikkö Risto-Matti Valta kertoo valujen menneen erinomaisesti samalla kun muotteja on päästy testaamaan onnistuneesti. ”Nostamme tuotantoa nyt tasaisilla tuotantomäärillä hallitusti”, kertoo Valta. 

Vuoden alusta alkanut rekrytointiprosessi jatkuu ja tehtaalle palkataan uusia työntekijöitä sitä mukaa kun tuotanto kasvaa ja hakuprosessi etenee. Jo muutaman viikon päästä tehtaalla on lisää työntekijöitä ja tuotantomäärät kasvavat. ”On ollut hieno huomata, kuinka uusi tehdas on kiinnostanut alan työntekijöitä. Hakemuksia ja yhteydenottoja on tullut runsaasti ja otamme ne kaikki huomioon rekrytointiprosessissa”, kiittää Valta.

Tehtaalla työskentelee oman väen lisäksi reilu 50 työntekijää laitteiden, muottien ja koneiden asentamisen ja rakentamisen parissa. Tontille rakennettavan suurikapasiteettisen valmisbetoniaseman rakentaminen on myös täydessä vauhdissa. Betoniasemalta tullaan toimittamaan valmisbetonia rakennuskohteisiin Järvenpäässä, sen ympäristökunnissa ja pääkaupunkiseudulla Kehä III:lle asti. Betoniaseman on määrä olla valmis maaliskuussa 2019. 

”Asuntorakentaminen tulee jatkumaan hyvin vilkkaana myös tulevina vuosina. Muuttovirta kasvukeskuksiin jatkuu, vaikkei ehkä samalla vauhdilla kuin kahden edellisen vuoden aikana. Investointipäätöksemme tehtiin pitkän tähtäimen kysyntää silmällä pitäen”, valottaa Risto-Matti Valta. 

Lue seuraavaksi