Uutiset

Kuljetuskalusto

KP Logistik tilaa 100 kaasukuorma-autoa

Scanian tähänastisen historian suurimmassa, yksittäisessä kaasukuorma-autotilauksessa yhtiö toimittaa 100 nesteytetyllä kaasulla toimivaa kuorma-autoa Saksan Stavenhagenissa toimivalle KP Logistikille. Scanian R 410 -vetoautot jaetaan tasaisesti KP Logistikin Stavenhagenin ja Wustermarkin toimipisteiden välille. Kuorma-autoilla kuljetetaan kuiva-, kylmä- ja pakasteruokaa etupäässä Netto- ja Norma-vähittäiskauppaketjuille itäisessä Saksassa, myös Berliinissä.

”Teimme tämän strategisen kaasuajoneuvotilauksen, koska haluamme olla ympäristöystävällisen kuljetuksen edelläkävijöitä ja näyttää esimerkkiä koko kuljetusalalle”, sanoo KP Logistik GmbH:n toimitusjohtaja David Brokholm. ”Maakaasulla toimivien kuorma-autojen hiilidioksidipäästöt ovat dieseliä matalammat, ja ne laskevat vielä 90 prosenttia, jos käytämme biokaasua.”

Ympäristönäkökulman lisäksi KP Logistik hyötyy tietullivapautuksesta ja kaasukäyttöisten ajoneuvojen tuista, jotka ovat olleet Saksassa voimassa vuoden alusta alkaen. Avustus tasoittaa kaasuajoneuvojen korkeampaa ostohintaa. ”Tuen ansiosta kaasuteknologiaan sijoittaminen oli meille helpompaa”, sanoo Brokholm.

Scanian uudet kuorma-autot pysyvät autokannassa neljä tai viisi vuotta, ja tässä ajassa kullakin ajetaan jopa 800 000 kilometriä. Ajoneuvoissa on iso ohjaamo, jossa on kaksi vuodetta, huippuluokan infotainment-järjestelmä ja kattava turvallisuusvarustus.

340- ja 400-litraisten kaasusäiliöiden ansiosta kuorma-autojen toimintasäde on jopa 1 100 kilometriä. Polttoainetoimittaja Liquind 24/7 saa kesään mennessä valmiiksi nesteytetyn kaasun jakeluasemat Wustermarkiin ja Stavenhageniin, ja ne ovat avoinna kaikille asiakkaille. Nesteytetyn kaasupolttoaineen infrastruktuuria laajennetaan Saksassa vähitellen, ja jakeluasemien määrän odotetaan kasvavan 20:een vuoden 2019 loppuun mennessä.

Jo kolmannessa sukupolvessa toimiva tanskalainen perheyritys KP Logistik aloitti toiminnan Saksassa vuonna 1990 ja avasi keskuksensa lähelle Berliiniä vuonna 2005. Yhtiöllä on Saksassa 400 työntekijää ja 150 Scanian kuorma-autoa.

Kaikkiin KP Logistikin uusiin kuorma-autoihin sisältyy täyden palvelun huoltosopimus. Sopimushuoltamo, Stavenhagenissa toimiva LKW-Center-Petersen, on valmistellut korjaamonsa ja kouluttanut huoltoteknikkonsa niin, että nesteytetyn kaasun käsittely on turvallista.

Scania toimitti ensimmäisen nesteytetyllä kaasulla toimivan kuorma-autonsa Saksaan syyskuussa 2018, pian maan hallituksen päätettyä kaasuajoneuvoja koskevasta tietullivapautuksesta. ”Kiinnostus kaasuajoneuvojamme kohtaan on kasvanut jatkuvasti, ja KP Logistikin tilaus on tähän mennessä suurin”, sanoo Scanian Saksan ja Itävallan kuorma-autojen myyntijohtaja Christian Hottgenroth.

Lue seuraavaksi