Kalusto kiinnostaa

Kevään etenemisen varma merkki konemiehille on Mansen Mörinät, jos luonnon merkkeihin ei enää ole entiseen tapaan luottaminen. Tapahtuma esittelee taas alan tuotteet ja uutuudet laajalla kattauksella. Messutapahtumiin verrattuna Mörinät ja kevään aikana useat muutkin konepäivät mahdollistavat erilaisen tavan tutustua tuotteisiin ja erityisesti oman seudun tarjontaan niin palveluiden kuin tuotteidenkin tiimoilla.

Juha Kuusjärvi

Toimituspäällikkö, työkoneala
Konepörssi

Mutta toki messutapahtumillakin on oma paikkansa. Tämän kevään isot messut maailmanlaajuisestikin ovat Pariisissa, jossa Intermat-tapahtuma on kuukauden kuluttua. Siellä panostukset ovat eri kokoluokassa ja maailmanuutuuksia paljon esillä. Näitä uutuuksia oli esillä jo viime Konepörssissä ja tässä numerossa tarjonnan esittely jatkuu.
Nykyisessä suhdannekehityksessä investointien tekoa näyttää haastavan enemmän rahoituksen saaminen kuin uskalluksen puute. Teknisen Kaupan kasvustrategiakyselyssä selvisi, että halu kasvaa on kova erityisesti pienillä ja keskikokoisilla yrityksillä. Pankkikriisin mukanaan tuomat vakavaraisuusvaatimukset nousevat usein rahoituksen esteeksi.
Mutta suora rahoitus ei ole ainoa vaihtoehto. Ja se näkyy jo tilastoissa. Finanssialan keskusliiton mukaan koneiden ja teollisuuden laiteiden liisinkirahoitus kasvoi viime vuonna peräti 61 prosenttia. Yhtenä kiinnostavana mahdollisuutena yhä useampi miettii, josko kalusto kannattaa mieluummin vuokrata.