Ja-Toolsissa puhaltavat uudet tuulet

Ja-Tools Ja-Elektro Oy on jo vuodesta 1969 palvellut autosähkötuotteiden maahantuonnissa sekä tukkumynnissä ja tärkeiksi toimialoiksi ovat nousseet myös dieselpolttoaine-, ilmastointi- ja lämmitysjärjestelmien osat sekä käsityökalut ja autokalusteet. Viime syksynä tehdyn merkittävän yrityskaupan kautta Ja-Tools sai omistus- ja johtopuolelle vankkaa yritysalan osaamista ja uuden toimitusjohtaja Kim Rafkinin vauhdittamana perinteinen yritys on uudistunut poikkeuksellisen onnistuneesti.

Kim Rafkinilla on takanaan monipuolinen kokemus yritysmaailmassa toimimisesta ja hän tuntee erittäin hyvin varsinkin kotimaisen liiketoiminnan kasvattamisen vaatimukset. Hänellä olikin valmiit tarkat suunnitelmat Ja-Toolsin toiminnan kehittämiseksi ja muutosten kautta perinteisen yrityksen parhaat puolet on yhdistetty uusiin dynaamisiin toimintamalleihin. Reilun puolen vuoden aikana muutokset ovat tapahtuneet yllättävänkin kitkattomasti ja uusi positiivisuus on havaittu niin asiakkaiden kuin Ja-Tools Ja-Elektron työtekijöiden parissa.

Ja-Tools panostaa työviihtyvyyteen

Kim Rafkin kertoo, että Ja-Toolsin uudistamisessa on huomioitu suomalaisen perheyhtiön erikoispiirteet. ”Perheyhtiöiden toimintamallit ovat minulle hyvin tuttuja ja tiedän niiden vahvuudet, mutta samalla tunnistan mahdolliset sudenkuopat. Tunteilla on usein liian iso asema ja valitettavasti monessa tapauksessa yrityksen henkilökunnan resursseja ei osata ottaa käyttöön”, kertoo Rafkin. Hän kertoo Ja-Toolsissa otetun käyttöön uudet toimintamallit, joissa kaikki lähtee liikkeelle pienistä seikoista: ”Jo pelkkä ystävällinen tervehteleminen ja hymyily luo pohjaa työhyvinvoinnille. Tämä näkyy suuremmassa kuvassa idearikkautena ja rohkeutena tuoda omia ajatuksia esiin. Haluankin luoda yritykseen ilmapiirin, jossa sivustakatsojista tulee toimijoita ja kaikki kyvyt saadaan käyttöön”, visioi Rafkin.

Nopeus ensiarvoisen tärkeää