Uutiset

Työkoneet

FinnBuild loppuunmyyty

Viimeistä paikkaa myöten loppuunmyyty FinnBuild esittelee rakentamisen koko kirjon start up -yritysten tarjonnasta suurten, kansainvälisten yritysten tuotteisiin ja palveluihin. Entistä kansainvälisempi rakentamisen ja talotekniikan suurtapahtuma järjestetään 10.-12.10. Messukeskuksessa, Helsingissä. FinnBuild on kasvanut kansainväliseen suuntaan. Mukana on 80 ulkomaista yritystä 21 eri maasta ja merkittävimmät keynote-puheenvuorot pidetään englanniksi. Uusia maita on mukana erityisesti Aasiasta ja Kauko-Idästä.

FinnBuild Wood, Betonipuisto, FinnBuild Infra, Talotekniikka-alue, Rakennuskoneet, -laitteet ja työkalut sekä Rakentamisen alue esittelevät alansa uusimmat tekniikat, tuotteet ja palvelut. Muun muassa puurakentamisen erityisalueelta, FinnBuild Woodista, löytyvät kaikki puuteollisuuden tärkeimmät toimijat rakennustarvikevalmistajista ja CLT-tuotannosta hirsitalo- ja tilaelementtivalmistajiin. Alue nouseekin kattavuudessaan positiivisesti esiin kansainvälisestä messutarjonnasta. Näyttävällä yhteisalueella voi tutustua muiden puurakenteiden lisäksi esimerkiksi CLT-elementeistä koottuun puukerrostaloon.

Betoniteollisuus on mukana aiempaa näyttävämmin Betonipuisto-nimisellä yhteisosastolla, jossa järjestetään yli 40 tietoiskua. Aiheet liikkuvat betonin kuivumisen mittaamisesta sen ilmamäärän hallintaan ja tiivistämiseen sekä VR-tekniikan ja digitalisaation käytöstä uusiin akustiikkamääräyksiin. 

FinnBuildin ohjelma rakentuu kolmen pääteeman – digitalisaatio 2.0, muunneltavuus ja yhteiskehittäminen – ympärille. Kansainvälisen tason esiintyjiä ovat muun muassa Aalto-yliopiston professori Olli Seppänen (Fixing the productivity problem of construction through improved situation picture) sekä Liverpoolin yliopiston professori Arto Kiviniemi (Why adoption of BIM has not changed the construction industry as expected?). Digipäällikkö Teemu Lehtinen (KIRA-digi)kertoo, miten digitalisaatiosta saadaan laajasti hyödyt tuottavuudessa laadussa ja asiakaslähtöisyydessä ja Juha Salmen vetämässä paneelissa keskustellaan rakennusmääräyksistä. FinnBuild Infrassa TkT Risto Kiviluoma kertoo, miksi sillat sortuvat jatorstaina pidettävässä Infrapoliittisessa iltapäivässä puhutaan infra-rakentamisen ajankohtaisista haasteista. Mukana keskustelussa on muun muassa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. Apulaispormestari Anni Sinnemäki puolestaan kertoo, millainen on tulevaisuuden älykäs kaupunki.

SPAN-siltakilpailussa ennätysmäärä osallistuja

SPAN-siltakilpailussa rakennustekniikan ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat kisaavat siitä, mikä joukkue suunnittelee kilpailun esteettisimmän, kestävimmän ja lähimpänä omia kestävyyslaskelmiaan olevan sillan. Joukkueet rakentavat sillat messuilla puurimoista sekä -liimasta ja työt koestetaan viimeisenä kilpailupäivänä, perjantaina. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry:n, Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry:n,Messukeskuksen ja Industry Partner Sweco Rakennetekniikka Oy:n kanssa.

Lue seuraavaksi