Uutiset

Työkoneet

YIT ja Boliden sopimukseen

YIT ja Boliden ovat allekirjoittaneet sopimuksen patoaltaan laajentamisesta varmistaakseen Aitikin kuparikaivoksen tulevaisuuden Pohjois-Ruotsin Jällivaarassa.

Rakennustyöt alkoivat toukokuussa 2018, ja niiden on määrä päättyä marraskuussa 2020. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

Kolmen vuoden sisällä YIT rakentaa vedenkäsittelyaltaan ja siirtää noin viisi miljoonaa kuutiometriä maa- ja kiviainesta. Hanke sisältää suuria massansiirtoja lyhyessä ajassa sekä padon rakentamisen korkeiden laatuvaatimusten mukaan. YIT vastaa projektinjohdosta ja hankkeen laadunvarmistuksesta. Hankkeella varmistetaan asiakkaan kaivostoiminnan jatkuvuus.

Hanke kirjataan vuoden kolmannen neljänneksen tilauskantaan.

”Odotamme innolla, että pääsemme jälleen työskentelemään Bolidenin kanssa, tällä kertaa patorakentamisessa. Alan kokemuksestamme on hyötyä, ja kansainvälisenä yrityksenä pystymme työskentelemään joustavasti sekä tarjoamaan kustannustehokkaita ja kestäviä ratkaisuja oikeanlaisella osaamisella, innovaatioilla ja uusimmalla tekniikalla”, sanoo Lars Stendius, YIT:n Ruotsin infraprojekteista vastaava johtaja.

Boliden Aitik (kuvissa) on yksi Euroopan suurimpia kuparikaivoksia.

Lue seuraavaksi