Uutiset

Työkoneet

Unimog mukana KoneAgriassa

Legendaarinen ja monipuolinen Unimog on tulevaisuudessa entistäkin monipuolisempi. KoneAgria-messuilla  esitellään Mercedes-Benz Unimog, joka alkuvuodesta 2018 lähtien on Suomessa rekisteröitävissä T1b-luokan traktoriksi. Ajonopeus on 80 kilometriä tunnissa. 

Unimogin työlaitealustat U216-U530 ovat tuttu näky mitä monipuolisimmissa yhteiskunnan infrastruktuurin kunnossapitotehtävissä ympäri Eurooppaa. Saksassa Unimogin on voinut rekisteröidä maataloustraktoriksi jo vuosien ajan. Ensi vuoden alussa tämä on myös mahdollista Suomessa. Unimogin työlaitealusta on rekisteröitävissä T1b-luokan traktoriksi alkuvuodesta 2018 alkaen suurimman sallitun ajonopeuden ollessa 80 kilometriä tunnissa. ”Tämä on merkittävä etu maatalousyrittäjille ja urakoitsijoille, koska siirtymät voidaan nyt hoitaa suurilla ajonopeuksilla. Tämä parantaa myös merkittävästi kustannustehokkuutta. Unimogin ajomukavuus niin pelloilla kuin maantiellä on vertaansa vaille. Panoraama-ohjaamo tarjoaa myös ylivoimaisen näkyvyyden eteenpäin, vaikka keulalla olisi isojakin lisälaitteita”, kertoo Veho Erikoisajoneuvojen myyntipäällikkö Risto Eränen.

Unimogiin on saatavana yli 1.000 lisälaitetta mukaan lukien traktorin perinteiset etu- ja takanostolaitteet. Etu-ulosotto tarjoaa 160 kilowatin tehon, jolloin Unimogin edessä voidaan käyttää vaikka suuritehoisia lumilinkoja. Traktorin perinteinen takaulosottokaan ei ole ongelma. Unimogin takaulosotto on suoran voiman ulosotto, jolloin maksimiteho on huimat 220 kilowattia. Unimogin lisävarusteet ovat kattavat ja jokaiseen työtehtävään tarvittavat ominaisuudet on helppo valikoida laajasta lisävarustuksesta. Täysin uusittu hydrostattinen veto on monipuolinen ja helppo käyttää. Vaihtaminen perinteiseltä vedolta hydrostaattiselle ja takaisin voidaan tehdä pysähtymättä. VarioPilot puolestaan mahdollistaa ohjauksen vaihtamisen vasemmalta oikealla vain muutamassa sekunnissa. Tämä helpottaa työntekoa esimerkiksi suoritettaessa vesakointia. Nelipyöräohjaus taas pienentää entuudestaankin pientä kääntöympyrää jopa 20 prosenttia. Hydrauliikkajärjestelmä on mitoitettavissa asiakkaan tarpeisiin sopivaksi.

Maatalousyrittäjät hyötyvät myös Unimogin alhaisista käyttökustannuksista, ja pitkästä 1400 tunnin huoltovälistä. Niiden ansiosta käytössä on traktori, jolla työnteko onnistuu 365 päivää vuodessa kaikissa sää- ja kelioloissa. Ominaisuuksiensa ansiosta Unimog on aito ja todellinen monitoimikone maatalouden kaikkiin tarpeisiin.

Mercedes-Benz Unimogista on nähtävänä KoneAgria 2017 -messuilla mallit U427 ja U430 Agri. Unimogit ovat esittelyssä Mercedes-Benzin osastolla C408. Maatalouskoneiden ja -laitteiden erikoisnäyttely KoneAgria pidetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 12.-14.10.2017. Messut ovat avoinna to-pe klo 9-17 ja la klo 9-16.

Lue seuraavaksi