Uutiset

Kuljetuskalusto

The Griffin Jacket – Aarnikotkatakki

Kuorma-autonkuljettajien ammattikunnan kunniaksi muotisuunnittelija Bea Szenfeld ja kuorma-autojen custom-rakentaja Svempa Bergendahl ottivat tuulettimen hihnoja uusiokäyttöön ja loivat niistä couture-takin.

Kuorma-autonkuljettajien maailmanlaajuisen ammattikunnan kunniaksi muotisuunnittelija Bea Szenfeld ja legendaarinen custom-rakentaja Svempa Bergendahl loivat uusiokäyttöön otetuista tuulettimen hihnoista couture-takin.

Kaksikko haluaa jatkuvasti luoda innovaatioita ja uudenlaista muotoilua, josta tässä yhteistyössä syntyi todella ainutlaatuinen couture-muotituote: Aarnikotkatakki. Scanian aarnikotkasymbolin inspiroimaan takkiin on käytetty n. 200 metriä Scanian vahvistettuja tuulettimen hihnoja ja se painaa noin 12 kiloa. Aarnikotkatakki on ommeltu 800 sulanmuotoisesta palasesta

”Päätimme ryhtyä yhteistyöhön, koska tiedämme miten tärkeä tämä kuljettajien lempivaate on. Kuljettajan takki ei ole pelkkä toimiva vaatekappale, vaan myös tapa ilmaista omaa tyyliään. Svempan ja Bean ällistyttävän ponnistuksen ansiosta meillä on nyt ainutlaatuinen kuljettajantakki, tervehdys maailman kaikille ammattikuljettajille”, Scanian ajoneuvovarusteista ja brändituotteista vastaava johtaja Sophie Haftor sanoo.

Bea Szenfeld, joka on luonut asuja mm. Björkille ja Lady Gagalle, ja joka on tunnettu epäsovinnaisista materiaaleista suunnitelluista mahtavista luomuksista, innostui toimeksiannosta, mahdollisuudesta luoda ainutkertainen taideteos Scanialle. Hän sanoo: ”Tämä oli samalla sekä yllättävä että luonnollinen yhteistyö. Vaikka olen työssäni käyttänyt paljon uusiomateriaaleja, lähinnä paperia, Scania-kuorma-autojen vahvistettujen tuulettimen hihnojen leikkaaminen oli ajatuksia herättävä mammuttitehtävä. Se herätti uusia ajatuksia siitä, miten voimme keksiä uusia käyttötapoja luonnonvaroille!”

Maailman tunnetuimmat custom-kuorma-autot suunnitellut Svempa Bergendahl sanoo: ”Olen suunnitellut yli 500 Scania-ajoneuvoa, joten Aarnikotkatakin parissa työskentely Bean kanssa oli mukavaa vaihtelua. Halusimme luoda esineen, joka sekä on kunnianosoitus kuljettajille että ilmentää Scanian perusolemusta. Mikään ei ole ilmennä Scaniaa yhtä hyvin kuin Scanian symboliksi ja merkin tunnusomaisimmaksi piirteeksi noussut aarnikotka.”

Aarnikotkatakin inspiroimana Scania on myös suunnitellut rajoitettuna eränä myytävän valmisvaatemalliston, jossa on Aarnikotkatakista tuttuja piirteitä kuten tumma värimaailma, sulkamuodot ja aarnikotkasymboli. Kuljettajia ajatellen suunniteltu mallisto vastaa ammattikunnan tiukkoja erityisvaatimuksia. Sekä naisten että miesten vaatteista koostuvan malliston suunnittelussa on panostettu myös kestävyyteen. Luonnonmukaisesti viljellystä puuvillasta sekä kierrätetystä polyesteristä ja kierrätetyistä metalleista on mallistoon valmistettu lippiksiä, avainrenkaita, t-paitoja, huppareita ja kuljettajan takkeja.

Aarnikotkatakki myydään verkossa Barnebys-huutokauppapalvelun kautta; myynnin tuotto lahjoitetaan ilmasto- ja ympäristömuutoksen uhreja auttavalle ja tukevalle ActionAid-hyväntekeväisyysjärjestölle.

Huutokauppa on käynnissä 7.–22. marraskuuta 2017; korkeimman tarjouksen tekijä ja tarjouksen suuruus julkistetaan pian huutokaupan päätyttyä.

Lisätietoja Aarnikotkatakista, Scaniasta ja Aarnikotkamallistosta saat osoitteesta: 

https://www.scania.com/fi/fi/home/experience-scania/news-and-events/events/two-visionaries-create-a-new-icon-of-fashion.html

Lue Aarnikotkatakin tarina osoitteesta:
https://www.scania.com/fi/fi/home/experience-scania/features/jacket-like-no-other.html

Lue seuraavaksi