Uutiset

Työkoneet

Tamturbon öljytön teknologia maailmalle

Suomalaisen Tamturbon maailmalla kiinnostusta herättänyt öljytön turbokompressoriteknologia on esillä Tampereella 28.-30.10. järjestettävillä Energia 2014 -messuilla. Suurnopeusteknologiaan perustuvan tuoteinnovaation valtteja kansainvälisillä markkinoilla ovat öljyttömyys, energiansäästö ja vähäinen ylläpitotarve.

Tamturbon uutuustuote vastaa kasvavaan tarpeeseen tuottaa energiatehokasta, puhdasta ja öljytöntä paineilmaa eri teollisuuden aloille globaalisti. Nyt kovaa vauhtia kansainvälistyvä teollisuusyritys on paketoinut turbokompressoriteknologiansa valmiiksi kompressoriyksiköksi.

– Energia 2014 -messuilla esittelyssä on ensimmäinen laatuaan oleva vaihtoehto öljytöntä paineilmaa tarvitsevalle teollisuudelle. Tarjolla on siis harvinainen tilaisuus nähdä suomalaisen alan osaamisen huipputuote maailmanensi-illassaan maamme rajojen sisällä, toteaa Tamturbo Oy:n toimitusjohtaja Timo Pulkki.

Viime vuonna ComVac-messuilla Hannoverissa esitelty uuden sukupolven turbokompressoriteknologia on herättänyt maailmalla suurta huomiota niin teollisuuden kuin kompressoriliiketoiminnankin parissa.

– Koska paineilman tuottamiseen kuluu maailmanlaajuisesti 10-15 % teollisuuden käyttämästä energiasta, kiinnostaa vihreämpi kompressoriteknologia monia teollisuudenaloja, mukaan lukien paperi-, elintarvike-, auto- ja elektroniikkateollisuuden sekä lääke- ja kemianteollisuuden, Pulkki kertoo.

Vallankumouksellisen kompressoriteknologian esittely ei jää Tamturbolta tähän.
– Katseemme on jo ensi vuoden huhtikuun ComVac-messuilla, jossa tulemme esittelemään vastaavan turbokompressorin myös suurempaan kokoluokkaan. Kansainvälisellä Clean Design Awardillakin palkittu teknologia tulee siis ryminällä markkinoille koko rintaman leveydeltä, Pulkki visioi.

Energiantuotantoon ja alan teknologiaan erikoistuneet Energia 2014 -messut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 28.–30.10.2014. Tamturbo esittelee uutuuttaan osastollaan A524.

TP

Lue seuraavaksi