Nopeaa ja vaivatonta renkaiden skannausta

Esa Suominen

Vianor esitteli kesällä Nokia Renkaiden kehittelemiä renkaiden kunnon seurantaan tarkoitettuja laitteita Turussa, jonne asennettiin nyt Suomen toinen kiinteä rengasskanneri. Ensiesittelynsä tilaisuudessa sai puolestaan käsiskanneri, jonka avulla renkaiden kunnon selvittäminen käy kirjaimellisesti kädenkäänteessä. Myös liikenneturvallisuustyötä tekevä Liikenneturva osallistui tapahtumaan kertomalla suomalaisten autoilijoiden käsityksiä omista renkaistaan.

Vianorin Ville Nikkola (oik.) ja Liikenneturvan Tapio Heiskanen kykkivät Turun uuden SnapSkan-yliajoskannerin päällä. Skannaus tapahtuu rengaslinjan keskellä olevien aukkojen kohdalla. Tapahtumaa varten ei tarvitse pysähtyä. Takavasemmalla on infotaulu, joka ilmoittaa kuljettajalle renkaiden mittauksesta.

Nokia Renkaiden projektina toteutettu uuden sukupolven yliajoskanneri tuotiin kaiken kansan käytettäväksi alkukesällä Turkuun. Laite esiteltiin ensi kertaa siihen liittyvän SnapSkan-teknologian kera viime vuoden Slush-tapahtumassa. Heti perään ensimmäinen pilottilaitteisto asennettiin toimintaan Helsingin Q-Park-pysäköintihalliin Erottajalle. Siellä se on nyt skannannut tähän mennessä jo kymmenien tuhansien autojen renkaiden kunnon.
Nyt samanlainen laitteisto saatiin käyttöön myös Turun alueelle. Tämä yliajoperiaatteella toimiva skanneri on asennettuna Turun Stockmannin Q-Park-pysäköintihallin sisääntulon yhteyteen siten, että autoilija sitä tuskin havaitsee, ellei ole asiasta tietoinen. Turussa se sijaitsee muutamaa metriä ennen kyseisen parkkihallin lippuautomaattia. Laite kuvaa yliajavan auton kaikkien renkaiden kulutuspinnat uusinta uutta olevan 3D-skannausteknologian avulla. Hallin korkeus, 1,9 metriä, rajaa sisään pääsevät autot henkilöautoiksi.
”Nokia Renkaat pyrkii näin edistämään osaltaan liikenneturvallisuutta tuomalla autoilijoiden tietoon heidän renkaidensa reaaliaikaisen kunnon”, sanoo laitetta ja siihen liittyvää SnapSkan-palvelua esitellyt Vianor Holding Oy:n vähittäiskaupasta vastaava johtaja Ville Nikkola. Hän toimi myös projektin vetäjänä, kun nyt esiteltyjä skannereita ohjelmistoineen kehiteltiin.

Yliajoskanneri on hidastetöyssyn kaltainen koroke. Molemmille renkaille on oma lukupäänsä. Yliajon yhteydessä paineilma puhaltaa aina ”linssit” puhtaaksi oikean tuloksen saavuttamiseksi.

Yli lähes huomaamatta
Turun yliajoskanneri on siis sijoitettu parkkihalliin sisäänajon yhteyteen ajoratahidasteen tapaisena töyssynä. Se kuvaa kaikkien halliin ajavien ajoneuvojen renkaat halusipa sitä sitten tai ei. Lasertekniikkaan perustuva skanneri kuvaa noin viiden sentin levyisen poikittaisen kaistaleen renkaan kulutuspinnasta. Järjestelmä tunnistaa skannatun alueen urasyvyydet ja matalin syvyys rekisteröidään. Se osaa myös erotella esimerkiksi urassa olevan kiven. Luotettavan tuloksen puuttuessa, siitä tulee tieto kuljettajalle.
Yliajon yhteydessä laite tunnistaa liikkeen, joka aktivoi paineilmalla tapahtuvan linssinpuhdistuksen. Toiminto ei edellytä auton pysäyttämistä, vaan skannerin keila pyyhkäisee

Pilvipalvelusta saa tilattua tekstiviestillä rengasraportin. Lähettämällä rekisteritunnuksen numeroon 18136, saa paluupostissa tällaisen raportin. Tulokset säilyvät pilvessä 14 päivää skannauksesta. Sen jälkeen ne katoavat.

tuloksen vauhdista. Samanaikaisesti järjestelmä kuvaa myös yliajavan auton rekisterinumeron ja tietotekniikka muuttaa valokuvan tiedon tekstimuotoiseksi merkkijonoksi. Samoja tunnistusmenetelmiä käytetään paljon muun muassa satamissa ja muilla rajoitetun pääsyn alueilla.
Kerätty tieto tallentuu pilvipalveluun, josta kukin voi tiedustella sitä tekstiviestillä tai sähköpostitse. Helpoiten kysely tapahtuu tekstiviestillä lähettämällä oman auton rekisteritunnus numeroon 18136. Paluupostissa tulee pikaisesti kiitokset rengasturvallisuuden huolehtimisesta sekä linkki, josta aukeaa graafinen raportti auton renkaiden kunnosta. Tiedot ovat rengaskohtaisia. Siis minkä kulman rengas on missäkin kunnossa. Raportti kehottaa suorittamaan renkaiden uusimisen, mikäli se on tarpeen. Toiminto edellyttää älypuhelinta. Sähköpostikysely tapahtuu lähes yhtä helposti sivulta www.snapskan.fi. Rekisterinumeronsa syöttämällä saa paluupostissa rengasraportin.
Rekisteri- ja rengastiedot yhdistyvät vasta niitä tiedusteltaessa. Tiedot säilyvät pilvessä 14 päivää skannauksesta. Sen jälkeen raporttia ei ole enää saatavissa. Tällöin voi käydä suorittamassa uuden yliajon. Toiminto on kuluttajalle täysin maksuton palvelu. Turun tapauksessa lippuautomaatin yhteydessä auton oikealla puolella on infotaulu, joka kertoo lyhyesti tapahtuneesta. Se informoi myös lyhyesti, miten tulokset ovat saatavissa.

Uutta ja perinteistä renkaantarkastuskalustoa. SnapSkan-käsiskanneri (ylempi) toimii langattomasti älypuhelimen kanssa.

Käsipelillä sama tieto
Yliajoskannerin lisäksi Turussa oli ensi kertaa esillä niin ikään Nokia Renkaiden kehittämä käsiskanneri. Se on puolikkaan maitopurkin kokoinen, langattomasti toimiva möykky. Se sisältää kiinteän skannerin tavoin laserkeilalla toimivan lukupään. Käsiskannerilla pyyhkäistään yksinkertaisesti vain poikittain renkaan kulutuspintaa myöden ja laite tunnistaa kulutuspinnan muodot. Siinä ei ole omaa näyttöä, vaan skannausta tehtäessä kännykkä toimii näyttönä opastaen pyyhkäisyjen tekoa ja tallettaen tiedot yliajoskannerin tavoin pilveen. Renkaiden tarkistus onnistuu niiden ollessa autossa paikallaan tai vaikkapa kätevästi varaston hyllyllä. Pilveen tallentunut tieto on noudettavissa samalla tavoin kuin yliajomallissa. Tarkistuksen yhteydessä tiedot ovat heti nähtävissä kaikkien renkaiden pyyhkäisyn jälkeen myös kännykän näytöllä reaaliajassa.

Käsiskannerilla pyyhkäistään poikittain renkaan kulutuspinnan yli. Mittaustulokset näkyvät älypuhelimen näytöllä ja ne tallentuvat pilvipalveluun kiinteän yliajoskannerin tavoin.

Kiinnostusta maailmallakin
Viime syksynä esiteltyä yliajoskanneria on nyt Suomessa käytössä kahdella paikkakunnalla valjastettuna automaattisesti ilman operaattoria toimivana kokonaisuutena. Niissä palvelu on tuotu sinne, missä ihmiset ovat eli kauppakeskuksen yhteyteen.
”Muualla maailmassa ei tällaista konseptia ole vielä käytössä. Asiaa on tehty tutuksi muissakin maissa ja kiinnostusta on ollut kaikilla mantereilla. Muun muassa Englannin poliisi on ollut erittäin kiinnostunut järjestelmästä. Käytössä oleva laitteisto itsessään on englantilaista alkuperää olevan Sigmavisionin toteuttama”, sanoo Ville Nikkola.
Sama kiinnostus koskee myös käsiskanneria, jonka palvelukokonaisuus on Suomessa kehitetty. Tällä hetkellä näitä käteen mahtuvia lukijoita on maassamme yhteensä 12 kappaletta Vianorin eri toimipisteissä Helsinki-Turku-Tampere -akselilla. Kiinnostus käsiskannereita kohtaan varmasti kasvaa, kun niitä saadaan enemmän esille ja tositoimiin. Toki renkaita on tarkistettu aina ennenkin silmämääräisesti tai erilaisin tulkein ja kolikoin. Skanneri antaa helposti ja kiistattomasti urasyvyyden kymmenesosamillin tarkkuudella. Oletusarvona on kuitenkin se, että rengas on kulunut tasaisesti koko ympärysmitaltaan. Esimerkiksi kovissa jarrutuksissa syntyviä paikallisia kulumia ei skanneri näe, ellei sitä pyyhkäistä juuri sen kohdan yli. Tällaiset vauriot onneksi tuntuvat useimmiten ohjauspyörässä häiritsevänä tärinänä.

Liikenneturvallisuuden nimissä
Tilaisuudessa kuultiin myös Liikenneturva ry:n yhteyspäällikkö Tapio Heiskasen katsaus autoilijoiden tietoisuuteen alla pyörivistään renkaistaan. Liikenneturvan tehtävänä on edistää turvallista liikennöintiä kaikissa muodoissa. Heiskasen mukaan tutkimukset ovat osoittaneet, että nykyautoilijoiden tiedot oman autonsa renkaiden kunnosta ovat hälyttäviä. Kaksi kolmasosaa ei tiedä renkaidensa kuntoa. Suuressa mittakaavassa on vain muutamia autohulluja, jotka ovat kiinnostuneita ja täysin tietoisia ajoneuvonsa kulloisestakin tilasta.
Loput ja tilastollisesti suuri enemmistö ei ole juurikaan kiinnostunut autoilusta tai autonsa kunnossa kunhan se vain käy ja kukkuu, sekä menee katsastuksesta läpi. Uusissa autoissa ei tule heti tätäkään säännöllistä kontrollia, joten paljon ajavan on syytä tarkkailla silloin tällöin renkaiden kuntoa.
Tutkimusten mukaan joka seitsemännessä kuolonkolarissa on havaittu jotain hämminkiä renkaissa. Kesärenkailla tämä on yleisempää kuin talvirenkailla. Viime vuonna tehdyn kyselyn perusteella joka neljäs otoksen kuljettaja on joutunut tilanteeseen, jossa ESP-ajonvakautusjärjestelmä on aktivoitunut. Siinä tilanteessa kulunut rengas aiheuttaa entistä suuremman onnettomuusriskin ESP:n vakautusyrityksistä huolimatta. Nämä uudet tekniikat vaativat myös renkailta aikaisempaa enemmän ominaisuuksia, koska ne pyrkivät ”pelastamaan” auton äärimmäisistäkin tilanteista.
Epätietoisuus renkaiden kunnosta on siis todellinen. Silmämääräinen tarkastelukaan ei ole aina helppoa, ja tulos on kuitenkin summittainen. Nyt esitelty SnapSkan-palvelu on tehty madaltamaan autoilijoiden kynnystä selvittää renkaidensa tarkka kunto maksutta ja puolueettomasti. Nokia Renkaiden kehittämä konsepti edistää varmasti liikenneturvallisuutta, kunhan laitteita saadaan enemmän käyttöön ympäri maan. Kuluneiden renkaiden selvittämisen lisäksi laitteesta on hyötyä esimerkiksi joidenkin auton säätöarvojen määrityksessä. Virheelliset auraus- ja rengaskulmat aiheuttavat renkaiden epätasaista ja nopeaakin kulumista. SnapSkanin avulla voidaan tällaisetkin häiriöt tiedostaa helposti.
Helsingissä tai Turussa vieraillessaan voi käydä samalla skannaamassa renkaidensa kunnon ilmaiseksi ja jonottamatta. Toki pysäköintihallin maksu tulee suorittaa, mutta rengasskannaus ei maksa mitään lisää. Tulokset voi sitten tilata niin ikään ilmaiseksi pilvipalvelusta.

Turun yliajoskanneri työn touhussa.