Moniveto-Renaulteja Suomeen

Uutinen julkaistu 04.05.2012

Renault Trucks toi vuonna 2010 markkinoille Premium Lander 4x2 OptiTrack-järjestelmän, jonka an­siosta nelipyöräveto saadaan tilapäisesti käyttöön kytkemällä etuakseli vetäväksi.

Näin ajoneuvo liikkuu ketterämmin ja selviää vaikeistakin paikoista maantieajoon suunnitellun auton ajomukavuuden, poltto­aineenkulutuksen ja hyötykuorman kärsimättä.

Markkinoiden hyvin vastaanottama OptiTrack on nyt saatavana myös 4x2-, 6x2- ja 6x4-kuorma-autoihin sekä 6x4-vetureihin. Opti­Track on tarkoitettu ajotehtäviin, joissa ajetaan välillä hankalakulkuisessa maastossa, esimerkiksi toimitettaessa rakennusmateriaaleja työkohteisiin tai keräiltäessä maitoa maatiloilta.

OptiTrack-järjestelmän sydämenä toimii auton moottorivoiman­ottoon kytketty hydraulipumppu yhdessä etunapoihin asennettujen hydraulimoottorien kanssa. Opti­Track voidaan kytkeä päälle jo ennen kuin ajetaan maastoon, missä tarvitaan lisäpitoa pyörille ja näin ollen kiinnijuuttumisen riski vähenee. OptiTrack toimii nopeudesta
0 km/h aina 30 km/h:n asti ja kytkeytyy automaattisesti pois päältä nopeuden ylittäessä mainitun 30 km/h ja se on saatavissa myös robottivaihteiston yhteydessä.

OptiTrack-auto on noin 500 kg kevyempi verrattuna normaaliin 4x4- tai 6x6-ajoneuvoon, polttoaineenkulutus on jopa 10 prosenttia pienempi ja kuljettajan ajomukavuus säilyy maantieauton veroisena.

Renault Trucks Finland Oy toimittaa ensimmäiset OptiTrack-autot Suomeen kuluvan kevään aikana.


Liittyvät aiheet