Kuljetus 2017: Maailmallakin tuttu - Alucar

Esa Suominen

Puutavara-autojen päällirakenteita ja pankkoja valmistavan Alucar Oy:n toimitusjohtajan Anssi Alasaaren mukaan puualalla on tällä hetkellä positiivinen ”pöhinä”. Hän pitää asiakaskohtaista räätälöintiä päivän juttuna. Alustavaihtoehtojen runsaudesta ja alati kasvavasta määrästä johtuen on päällirakenteiden suunnittelu ja valmistaminen erittäin haasteellista, ja kasvavien vaatimusten myötä haastettakin tulee edelleen lisää.


Alucarin osastolla oli esillä runsaasti nykyaikaisia kokoonpanoja puunajoon. Uutta ajattelua edusti 12 metrin kokonaismittaan mahtuva siirtoauto. Alustana Scania R730 10x4 (kuvassa) ja pankkoina Alucar Eagle 75. Erikoisuutena autossa on hydraulisesti pidentyvä takaosa. Sen myötä autolla on mahdollista kuljettaa kahta rankanippua yhden sijasta tai vaihtoehtoisesti kolmea lyhyttä nippua kahden sijasta. Takaosan pidennys helpottaa oleellisesti kuormausta taakse. Ajon ajaksi takimmaiset pankot siirretään eteenpäin, jolloin auto mahtuu 12 metrin kokonaismittaan. Messuilta kuvan auto lähti Pudasjärvelle, Kuljetus Sampo Puurunen Oy:lle puutavaran ajoon.

Alucar valmistaa vuodessa noin sata puutavara-autoa ja 200 – 300 apurunkopakettia. Kotimaan markkinoiden lisäksi Alucarin tuotteita viedään kolmeenkymmeneen maahan. Mielenkiintoisin viimeaikainen vientikohdemaa on Uusi-Seelanti. Se on merkki siitä, että vihreän kullan maan puunkuljetuskalustoakin seurataan maailmalla.

 

Kalustoa puutavarakuljetuksiin
löytyy
täältä, klikkaa heti!