Uutiset

Työkoneet

Destia sopimukseen Kirri-Tikkakoski toteutusvaiheesta

Projekti toteutetaan STk-mallilla, jossa työ alkoi kehitysvaiheella ja toteutussopimuksen allekirjoituksen jälkeen jatkuu perinteisemmällä suunnittele ja toteuta -mallilla. Kehitysvaihe aloitettiin lokakuussa 2018. Kehitysvaiheessa Destia ja asiakas ovat yhdessä työskennelleet toimivien rakennusratkaisujen luomiseksi toteutusvaihetta helpottamaan.

”STk-mallinen toimintatapa on toiminut projektissa hyvin: olemme yhdessä asiakkaan kanssa päässeet keskustelemaan ja kehittämään mahdollisimman kattavan, yhteisen näkemyksen etenemisestä. Tahtotila menestyä yhdessä on kova, onhan kyseessä vuosia odotettu ja merkittävä parannus Keski-Suomen liikenteen sujuvoittamiseksi ja alueen asukkaiden sekä toimijoiden yhteyksien parantamiseksi muualle Suomeen”, toteaa projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen.

Projektiin kuuluu Valtatie 4:n rakentaminen 2+2 -kaistaisena, keskikaistalla varustettuna moottoritienä välillä Kirri–Vehniä, yhteensä noin 17 kilometrin matkalta. Lisäksi rakennetaan kuusi eritasoliittymää, 28 uutta siltaa ja melunsuojausta. Hankkeeseen kuuluu myös vähintään yhden sillan korjaustyöt ja rakennussuunnittelu. Destian monipuolista osaamista vaativa tie otetaan liikenteelle vuoden 2022 loppuun mennessä, mutta viimeistelytöitä tehdään vielä vuonna 2023.

Kuvassa (vasemmalta) Väylältä hankkeet- toimialan toimialajohtaja Pekka Petäjäniemi ja projektipäällikkö Jarmo Niskanen. Destialta projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen ja Itä-Suomen tulosyksikön johtaja Pasi Kailasalo.

Lue seuraavaksi